Skip to content

υδροβιολογική

Κατασκευή

πισίνες - υδρομασάζ (SPA) - συντριβάνια - καταρράκτες σταθμοί Βιολογικού Καθαρισμού Αστικών Λυμάτων

Κολυμβητικές Δεξαμενές

Πισίνες

Από την αρχαιότητα η χρήση και η έννοια της λέξης «πισίνα» εξελίχθηκε, φτάνοντας σήμερα να σημαίνει την ονειρική αντιπροσώπευση του παραδείσου, εναρμονισμένη στο άμεσο περιβάλλον του ανθρώπου. Αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, μηχανολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, δημιουργούν υπέροχες πισίνες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τα στοιχεία του κάλους, της ψυχαγωγίας, της θεραπείας και της ψυχικής ισορροπίας.

Η πισίνα είναι ένα από τα κύρια αντικείμενα ενασχόλησης της Υδροβιολογικής, η οποία μελετά και κατασκευάζει όλο τον Η/Μ εξοπλισμό της. Η ορθή μελέτη και κατασκευή της εγκατάστασης, σε συνδυασμό με την σωστή συντήρηση, εξασφαλίζει την υγιεινή και την διαύγεια του νερού, απογειώνοντας έτσι και την αισθητική της πισίνας.

Τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές πισίνες, η εταιρεία μας εφαρμόζει αυστηρά την 4-ωρη ανακυλοφορία, με τη ταχύτητα φίλτρανσης να είναι 30m³/h/m².
Σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως π.χ. μια δημόσια παιδική πισίνα, η ανακυκλοφορία του νερού πραγματοποιείται σε λιγότερο από μία (1) ώρα.

Κύριο μέλημα της Υδροβιολογικής είναι η πλήρης κίνηση όλου του όγκου του νερού σε όλα τα σημεία της πισίνας, ιδίως στις γωνίες και στα στενά μέρη, αποφεύγοντας έτσι το στάσιμο και μη απολυμασμένο νερό. Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή τοποθέτηση των στομίων εισαγωγής στην επιφάνεια του πυθμένα.

Η καρδιά της πισίνας χτυπά στο αθέατο, πλην όμως  στο  σημαντικότερο τμήμα της που είναι το μηχανοστάσιο το οποίο αποτελείται από ένα ή περισσότερα ζεύγη φίλτρου-αντλίας. Εδώ, η εταιρεία μας χρησιμοποιεί τις κατάλληλες αντλίες-φίλτρα γυάλινης άμμου, τα οποία συνοδευόμενα από την πολυβάννα συνιστούν την δίχως προβλήματα λειτουργία τους.

Επίσης, η ευελιξία της εγκατάστασης άνω των 200m³ είναι τέτοια, που μας επιτρέπει την λειτουργία οποιουδήποτε φίλτρου με κάθε αντλία και το αντίστροφο, συνεχίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία της πισίνας έως ότου λυθεί το πρόβλημα.

Υδρομασάζ (Spa)

Η Υδροβιολογική έχοντας μια πολυετή εμπειρία και διαθέτοντας σημαντική τεχνογνωσία, κατασκευάζει όλο τον Η/Μ εξοπλισμό ενός δικτύου SPA από μπετόν.

Το SPA μπορεί να λειτουργήσει είτε προσαρμοσμένο και εναρμονισμένο στο σχήμα μιας πισίνας, είτε λειτουργώντας ανεξάρτητα. Είναι πολύ σημαντική η σωστή μελέτη του, γιατί ενώ φαίνεται κάτι απλό και μικρό σε διαστάσεις, ο Η/Μ εξοπλισμός που χρησιμοποιείται πρέπει να είναι ικανός να μας δώσει αυτό που επιζητούμε: την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση.

 

Το ιδανικό αποτέλεσμα αναζωογόνησης του σώματος, επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας διάφορα στόμια υδρομασάζ τοποθετημένα σε θέσεις τέτοιες, οι οποίες επιτρέπουν τον ομοιόμορφο παφλασμό του νερού. Σε αυτό συμβάλλει και η επιλογή των κατάλληλων αντλιών υδρομασάζ και φυσητήρων αέρα.

 

Εκτός όμως από τα ανωτέρω υδρομασάζ, η εταιρεία μας διαθέτει και μια μεγάλη ποικιλία από προκατασκευασμένα υδρομασάζ, προσφέροντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τους δικούς τους μικρούς χώρους χαλάρωσης και ευεξίας.

 

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων SPA που διαφέρουν σε διαστάσεις, ανάλογα με τον αριθμό ατόμων και την δυνατότητα τους να είναι καθιστοί ή ξαπλωμένοι, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των χρηστών.

 

Συντριβάνια καταρράκτες

Η επιτυχία της κατασκευής ενός συμπλέγματος συντριβανιών ή καταρρακτών εξαρτάται από το πόσο μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη του την δροσιά και την μουσική του κινούμενου κρυστάλλινου νερού.

Η κατασκευή τους είναι πάντα ιδιαίτερη, απαιτητική και πολλές φορές μοναδική. Πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένοι στον περιβάλλοντα χώρο για τον οποίο προορίζονται.

Η Υδροβιολογική έχει κληθεί από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, εμπορικά κέντρα αλλά και ιδιώτες, να κατασκευάσει συντριβάνια και καταρράκτες υψηλών αρχιτεκτονικών απαιτήσεων, που να αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου σε υφιστάμενους ή νέους σε κατασκευή χώρους.

Το τμήμα μελετών της εταιρείας δύναται να προτείνει ή να βελτιώσει αν χρειάζεται τον πρώιμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Λίμνες που βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα, καταρράκτες τύπου κουρτίνας, έχοντας στο εσωτερικό τους και συντριβάνια είναι μόνο μερικά στοιχεία που μπορεί να δημιουργήσουν μια οπτική πανδαισία.

Σταθμοί βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων

Στους Σταθμούς Βιολογικού Καθαρισμού Αστικών Λυμάτων η Υδροβιολογική εφαρμόζει το σύστημα παρατεταμένου αερισμού, το οποίο έχει τυποποιήσει όσον αφορά τις διαστάσεις των δεξαμενών, ανάλογα με τη δυναμικότητα των μονάδων.

Ο παρατεταμένος αερισμός είναι από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους και βασίζεται στην απλή αρχή της  επιβίωσης των μικροοργανισμών, τροφοδοτώντας τους με οξυγόνο από τον ατμοσφαιρικό αέρα μέσω των φυσητήρων (blower) και των κεραμικών διαχυτών, καθώς επίσης και με τροφή, με την ανακύκλωση της ενεργούς ιλύος που συγκεντρώνεται στην δεξαμενή καθίζησης.

Έτσι ακολουθεί ανάλογα με την περίπτωση τους παρακάτω 2 τρόπους:

  1. Προκαθίζηση, αερισμός, καθίζηση, χλωρίωση, διάθεση αποθήκευση ιλύος. Εφαρμόζεται σε μικρές μονάδες και μόνον όταν υπάρχει από την αρχή της περιόδου πληρότητα 100%.
  2. Προκαθίζηση, εξισορρόπηση, διασπορά, ζεύγη αερισμού-καθίζησης, χλωρίωση, διάθεση, αποθήκευση ιλύος. Εφαρμόζεται σε μεγαλύτερες μονάδες. Ανάλογα με την πληρότητα τίθεται σε λειτουργία με ειδική διάταξη το ένα ή τα δύο ζεύγη των δεξαμενών αερισμού-καθίζησης.

Σχεδιάζουμε για εσάς την πισίνα των ονείρων σας